Deze website gebruikt cookies, u kan meer info vinden in ons Privacybeleid.
 
Tel: 03 337 43 37    
Ma-Za 09:00-22:00      NL | FR

Digitaliseer uw aankopen

1. U krijgt een factuur in PDF ?
 Bestand slepen naar invoervak
 
2. Papieren factuur of bon ?
 Inscannen (of foto nemen met smartphone) en idem als vorige

 
Leveranciers die papieren facturen sturen, kunnen gevraagd worden om dit voortaan in PDF te mailen.

Wettelijk gezien moet u daarna geen papieren exemplaar meer bijhouden. U kan myKMO ook gebruiken voor overheidsdocumenten.

De boekhouder kan de facturen automatisch in bundels downloaden (PDF, Excel, XML, ...).


 
Maak een afspraak     of bel 03 337 43 37

Boekhouding

myKMO kan gebruikt worden in combinatie met nagenoeg alle boekhoudprogramma's:

Naast de facturenbundels in PDF en ZIP, biedt myKMO ook een aantal importroutines in XML en Excel.

Dankzij myKMO kan u veel (kostbare) tijd besparen, omdat het programma heel wat administratie van je overneemt. myKMO is een goedkoop programma dat bijzonder simpel is. Al uw facturen worden automatisch genummerd. Ook offertes maken is bijzonder eenvoudig, en u kan ze met 1 muisklik naar een factuur omzetten.

myKMO is een facturatieprogramma dat volledig online werkt, dus uw administratie en facturen zijn overal binnen bereik. Bonnetjes en aankoopfacturen moet u niet langer bijhouden, u kan een foto met uw smartphone nemen en deze dadelijk uploaden naar uw administratie.
Via handige zoekfuncties kan u snel facturen terugvinden over de jaren heen. U kan zoeken op klant, leverancier, bedrag, klantgroep, leveranciersgroep, artikelcode, BTW, project, ...

Een factuur is een document met een betalingsverzoek dat een onderneming aan de klant bezorgt. Deze factuur wordt bezorgd naar aanleiding van een verkoop - dit kunnen zowel goederen als diensten zijn.

Een creditnota is een negatieve factuur, het betreft hier een tegoed van de leverancier aan de klant.

Er bestaan ook nog pro-forma facturen en handelsfacturen, dit zijn geen gewone facturen. Vaak worden deze verward met een gewone factuur.

Een pro-forma factuur wordt uitgereikt voor de betaling van een voorschot, vooraleer tot de verkoop wordt overgegaan. De uiteindelijke eindafrekening gebeurt dan via de gewone factuur, ook wel eindfactuur genaamd. Een handelsfactuur is ook gekend als zogenaamde 'custom invoice' of douanefactuur. Dit is een louter informatief document dat niet bedoeld is voor effectieve betalingen.

E-facturen zijn hetzelfde als gewone facturen, en voldoen aan dezelfde wettelijke vereisten. Eventueel wordt er een digitale handtekening toegevoegd.

Banken hebben vaak hun eigen systemen voor het verwerken van elektronische facturen. De overheid is verplicht om e-facturen te aanvaarden.

Een e-factuur moet voldoen aan bepaalde wettelijke regels met betrekking tot de BTW.

Zo moet er steeds een factuurdatum op de factuur vermeld staan, evenals het (meestal ophogend) factuurnummer. Alle goederen of diensten die verstrekt zijn, moeten op de factuur vermeld worden, hun aantal, aard en prijs.
Voor elke factuurregel dient het BTW-percentage apart vermeld te worden. Uiteraard moet ook het eindbedrag op de factuur staan.

Het ondernemingsnummer van de leverancier moet steeds vermeld staan, evenals het ondernemingsnummer van de klant (behalve bij een particuliere verkoop).
Betalingscondities, voorschotten en eventuele kortingen worden meestal onderaan geplaatst. Voor een aantal factuurtypes gelden ook nog bijkomende regels. Meestal vermeldt men ook nog het netto-bedrag (zonder BTW), de vervaldatum van de factuur, de betalingsmogelijkheden (vb. overschrijving via IBAN) en en verwijzing naar de verkoopvoorwaarden.

Elk bedrijf heeft te maken met heel wat administratie, waar vaak veel tijd en geld wordt aan besteed. Met een facturatieprogramma voor KMO kan u zelf uw administratie doen. Hierdoor kan u veel tijd en kosten besparen. Factureer niet langer in Word of Excel, maar gebruik myKMO en u houdt veel tijd over voor andere dingen.

Heel wat zelfstandigen gebruiken nog Office om hun facturen te versturen (vb. in Word/Excel). Hierdoor ontstaan een hoop losse bestanden voor elke factuur, en een overzicht met de betalingsopvolging.
Akkoord, dit werkt wel voor een mini-administraties, maar als uw administratie begint te groeien, is het onbegonnen werk om dit vol te houden. Behoud overzicht over uw facturatie en schakel vandaag nog over naar myKMO: een eenvoudig facturatieprogramma dat u vele zorgen uit handen neemt.

U moet zelf niet meer instaan voor de back-ups, want dit wordt volledig automatisch gedaan.

Voordelen van digitale aankoopfacturen

Digitaal bedrijfsarchief
Aanleggen van een goed gestructureerd archief met alle aankopen
Betalingsopvolging
Per aankoop kan u de betaaldatum, rekening en mededeling bijhouden
Alle aankopen digitaal
Geen gedoe meer met kaften over-en-weer naar de boekhouder
Controle belastingen
U kan een wachtwoord aan de controleur geven
Snel oude facturen vinden
Uw archief is makkelijk doorzoekbaar per leverancier, periode, bedrag
Accountancy
BTW, ventilatiecodes, grootboekrekeningen, totalen, ...
Excel
U kan ± 30 schermen downloaden in Excel-formaat
Management
Bijzonder geschikt voor alle types management- en beheerfirma's
Digitaal bedrijfsarchief
Aanleggen van een goed gestructureerd sarchief met alle aankopen
Betalingsopvolging
Per aankoop kan u de betaaldatum, rekening en mededeling bijhouden
Alle aankopen digitaal
Geen gedoe meer met kaften over-en-weer naar de boekhouder
Controle belastingen
U kan een wachtwoord aan de controleur geven
Accountancy
Ventilaties, grootboekrekeningen, BTW, ... zowel voor verkopen en aankopen
Snel oude facturen vinden
Uw archief is zeer makkelijk doorzoekbaar
Excel
U kan ± 30 schermen downloaden in Excel-formaat
Management
Bijzonder geschikt voor alle types management- en beheervennootschappen

Eenvoudig en snel

U sleept de aankoopfactuur naar het invoervak en uw factuur wordt dadelijk opgeladen. U kan per aankoop zo veel of zo weinig details toevoegen naar wens. Wilt u later periodieke totalen, statistieken en tendensen genereren, dan zijn bedrag, BTW en leverancier noodzakelijk.

Wetgeving

myKMO werd samen met een boekhoudkantoor ontwikkeld, zodat de Belgische regelgeving tot in de puntjes klopt. myKMO kan gebruikt worden in combinatie met nagenoeg alle boekhoudprogramma's, en volgt zowel de Belgische als de Europese wetgevingen.

Betaling aankopen

U hebt steeds een nauwkeurig overzicht van uw onbetaalde aankopen. U kan betalingsdatums invullen, bankrekeningen, betaalopmerkingen, medededelingen, enzomeer. U kan eigen statistieken bekijken zoals aankopen per leverancier, totalen per periode en trends.

Overzicht

U hebt op elk moment een goed overzicht hoe het met uw zaak gesteld is. Bekijk uw statistieken i.v.m. onkosten, leveranciers, aankopen, artikelen en onbetaalde facturen. myKMO helpt u om snel tendensen te herkennen en de juiste bedrijfsbeslissingen te nemen.

Boekhouding

Boekhouders kunnen de facturenbundels per periode downloaden of werken via Excel-lijsten. Er zijn verder ook XML-importroutines aanwezig specifiek voor de programma's van Wolters Kluwer. Daarnaast zijn er nog ±30 detaillijsten in Excel aanwezig.

Prijsinfo

myKMO moet niet aangekocht of geïnstalleerd worden. U werkt op een hoogbeveiligde omgeving via internet, en betaalt een beperkte gebruikskost per maand. myKMO is niet gericht op de grote markt, maar staat garant voor persoonlijk contact en service.

Over myKMO

myKMO werd van A tot Z geprogrammeerd door Bart Van der Donck, °1975, Master Diploma (niet ICT). U hebt contact met 1 enkele persoon die u dadelijk verderhelpt.
 
myKMO is 100% Belgisch en werd ontwikkeld in samenwerking met een boekhoudkantoor. Er werd gedurende 2 jaar gesleuteld aan het programma. Alle inboekingen, BTW, totalen en berekeningen zijn conform de Belgische wetgeving. U kan werken van achter de PC, laptop, tablet of zelfs op uw smartphone onderweg.
 
myKMO is het resultaat van 20 jaar ervaring in bedrijfssoftware. Hierdoor kan ik een eenvoudig programma aanbieden dat maximale tijdswinst oplevert.
 
 
Maak een afspraak     of bel 03 337 43 37

Klanten zeggen

Case Studies >

Hoeveel kost myKMO ?

MINI
Hoofd- of bijberoep
Tot 25 facturen/mnd*
Offertes
Betalingsopvolging
Statistieken
Neem contact op
Optioneel
Automatische gegevensimport
bij de boekhouder**
€19/mnd
Lees onze case study myKMO Mini
STANDAARD
Meeste zelfstandigen
Tot 100 facturen/mnd*
Offertes
Betalingsopvolging
Statistieken
Documentbeheer
Verhuur vastgoed
Neem contact op
Optioneel
Automatische gegevensimport
bij de boekhouder**
€29/mnd
Lees onze case study myKMO Standaard
MAXI
Grotere administraties
Tot 250 facturen/mnd*
Offertes
Betalingsopvolging
Statistieken
Documentbeheer
Verhuur vastgoed
Projecten & uurregistratie
Werknemers
Admin databank toegang
Tot 3 gebruikers
Neem contact op
Optioneel
Automatische gegevensimport
bij de boekhouder**
€39/mnd
Lees onze case study myKMO Maxi

Prijzen zijn excl. btw en incl. ondersteuning via email en telefoon.
In elk van de prijsformules kan u een onbeperkt aantal leveranciers ingeven. Er is geen installatiekost.
 
* Verkopen + aankopen per maand
** Via XML-Import, CSV of Excel lijsten

Wie kan myKMO gebruiken ?

myKMO is bedoeld voor zelfstandigen, zoals:
Aannemers, accountants, adviesbureaus, advocaten, architecten, artiesten, begrafenisondernemingen, beheervennootschappen, boekhouders, bouwsector, computerfirma's, consulenten, controlemechanismen, culturele instellingen, distributie, elektrotechniek, expertisebedrijven, financiële dienstverlening, fotografie, freelancers, garages, gezondheidswerkers, grafische sector, horeca, hosting, ICT, immo, import-export, installateurs, kleding, kleinhandel, koerierdiensten, kunstsector, laboratoria, landbouw, liefdadigheid, logistiek, loodgieters, managementvennootschappen, meubelsector, mode, montage, onderhoudsbedrijven, onderwijs, outsourcing, overheden, pers, private banking, programmeurs, publiciteit, rechtbankadministratie, recreatie, servicebedrijven, sociale instellingen, sportadministratie, stockhuizen, studiebureaus, technische dienstverlening, technologiebedrijven, telecom, theatergezelschappen, transport, tuinbedrijven, toerisme, uitgeverijen, vakwerkers, vastgoedbeheer, verenigingen, verhuisbedrijven, verhuur, verkopers, vertalers, vertegenwoordigers, vervoer, verzekeringsagenten, voedingssector, vrije tijd, zorgsector, ...
 

Klanten

Neem contact op

myKMO B.V.
Bart Van der Donck
Kapellebaan 55
2560 Nijlen
Ondernemingsnr.:
BE 0861.091.467.
©2003-2024
Privacy
  2003-2024 myKMO B.V. · BE0861.091.467.